9/09/2008

GÜNAHLARDAN GÜNAH BEĞENİNİZ

Evrime inanmayanlara acıyorum Yaşadığın gezegenden kendini soyutlamak bu. Her nefes alışında içine dolan yaşamdan başka bir şeymişsin gibi davranmak, yabancılaşmak... Ama gel gör ki insan hiç görmediği bilmediği bir tanrıyla bütün olmaya daha meyilli. Sanki burada misafir, cennet bahçesinin sahibi. Bu gezegen üzerinde yaşayan canlılarla beraber onun hizmetkarı, cennetine gidebilmek için konakladığı han. Böyle açık açık söylediğimde kimsenin kabullenesi gelmez, ama zaten cevap sorunun içinde; ah bu kibiriniz yok mu... Bir de tanrınız size yedi ölümcül günahtan bahsediyor, dogmalarla yoğurulmuş zihinler zaten körü körüne inanmayı bellediklerinde cehennem biletleri kesiliyor. "Kibirle başlayalım hele, öfke gelir, şehvet gelir, ardından kıskançlık, beş, altı, yedi derken bunlara beyinde vermiştim matematiği de keşfeder sonsuz günaha yelken açarlar." Tanrınızın cehenneminde hepinize yetecek kadar yer var belli ki. Ah ah! Kader diye ben buna derim. Ne güzel örüldü değil mi? Kader ağlarını örüyor. O öre dursun. Örümcekler de örüyor ağlarını, hepsi birer deha. Tanrı tarafından içlerinde o bilgiyle var olagelmişler. Bir varmış bir yokmuş Adem İle Havva diye iki örümcek varmış... Bukalemunlar da nereye koysan güzel duruyor öyle tasarlanmışlar.Cennetinden kovulan insan pek eğreti duruyor elindeki telefona; ama düşünmesin niye böyle diye, sorgulamasın, bol bol tembellik etsin beyni. Hem zaten bilginin meyvesinden yediğinde kovulmadı mı cennetinden? Aman ha! O bolluk yuvasına dönmek için gereken talimatları yerine getirmeli, getirmeli de hep bu cenneti düşünmek de insanda açgözlülük yaratıyor. Bolluk, bolluk diye diye onun bunun elindekine göz diker oldu, kıskanç oldu, elde edemeyince öfkelenir oldu. Hemen bu iğrenç düşünceleri aklından atmalı. Gel gör ki uydu bir kere şeytana. -Çağların vebası şizofreni! - Bu günahlar da çorap söküğü gibi geliyor, biri örüyor, birileri de söküyor. Kendini kurtarabilen ipini koparıp gidiyor, evrene karışıyor. Dünya gezegeninde ise nesiller devam ediyor, insanlar çiftleşiyor , şehvet hanesine çarpılar atılıyor. haritası din, anahtarı günahlar, cehennem yolcusu insan kuyrukta bekliyor.


Adem ile Havva'nın asil çocukları acı çekerken maymunlar özgürce yaşıyor. Şİmdi onlara tapınmaya kalkmayın sakın ha! İyi haber: Kral Çıplak.


Not: Bu kadar düşünmek yormuştur kafalarınızı. Beyin bencildir çok enerji yakar şimdi gidin tıka basa doldurun karnınızı. Oburluk günah değilmiş.... Yeni efendiniz kendiniz.

No comments: