1/25/2010

Aklıma Süper Bir Şey Geldi!

Unuttum anasını satayım. Ne iş kaldı ne güç. Önümde brief, benim tarafımdan yaratılmayı bekleyen ilanı bir türlü yaratamamakla ve aklıma gelip giden şeyi hatırlamaya çalışmakla ölesiye meşgulum. O ana geri dönmek için, teker teker tüm yaptıklarımı tekrar ettim. Tam o anda nereye baktığımı tespit edip, hep oraya baktım; fakat nasıl olur da aklıma gelmez. Nasıl? Baktığım yerde değildi öyle ise. Peki nerede ki? Benim değil miydi yoksa? Başkasının aklına girmek üzere olan bir düşünceyi mi görüvermiştim. Şimdi onu mu bulmam gerek? Şu ajansta altı üstü kırk kişiyiz.
O halde bir toplantı yapmalıyım. Herkes davetli.
"Saat on sularında toplantı odasında buluşacağız. Nasıl sığarız bilemiyorum; yakın oluruz birbirimize fena mı? Ve herkesten kati surette şunu istiyorum: Hepiniz öylece duracaksınız! Bu toplantının amacı bu! "
Toplantı vakti gelir çatar.
-Sizi buraya toplama sebebim...(Hay Allah nasıl anlatacaksam!) Evet, sizi buraya toplamamın sebebiiim... (Aklımdan geçen, ya da herhangi birinizin aklından geçmeye çalışırken benim gözüme ilişen bir düşünceyi bulmak desem olmaz şimdi.) Davetiyede de belirttiğim gibi, sizi buraya davet etme sebebim, öylece durmanız. Siz sadece durun, ben onu bulurum. (Ah hınzır ah! Nerde ki?)
Herkes öylece duruyor hayalimce. Dururlar mı acep? Bu iyiliği bana yaparlar mı? Ya da düşünceler sabitlenirse hiç bulamam o düşünceyi. Hay Allah! Allah! Allah! Hay! Yanlış yoldayım.
-Düşünün, düşünün arkadaşlar. Geri aldım sözümü. (Sanki boş zihin mertebesine ulaşmışlardı da... Benim söylediğim de laf işte. )
Eeeh! O düşünceye de... OH BE! KURTULDUM!

1 comment:

Sydn said...

hiçbir şey düşünmeyebilir misin? ben deniyorum bazen. ve bembeyaz bir fon düşünüyorum..photoshopun açıldıgındaki hiçbir şeylik ama bu..
biryerlerden bir haylaz giriveriyor kadraja. akla hiçbir şey gelmemesi ne rahatlık oysa. değerlendirememişiz.
fikir ne ki? sabun belki. sıkarsan elden kaçıyor. hamur belki. sıkarsan cılkı çıkıyor. anahtar kelime sıkmak. bu kadar bilinçli biri de değilim oysa..ama fikir gelmeyince gelmiyor ya..düz düşünebilmek lazım bir de..en kötü fikri koymak gerekebiliyor..çok da emin değilim aslında..kafamın üstündeki "eureka!" lambam 100 wattlık enerji tüketirken, 10 wattlık ışık veriyor..en iyisi gideyim ben.